Špacapanova hiša

Komen

Komen 85
6223 Komen
Tel.: +386 (0) 5 766 04 00
Tel.: +386 (0) 41 297 829

www.spacapan.si


O ŠPACAPANOVI HIŠI

 Špacapan_restavracija

Špacapanova hiša že več kot 40 let skrbi za promocijo in razvoj kraške kulinarike. Začetki segajo v leto 1973, ko so Špacapanovi prevzeli staro vaško gostilno ob glavni cesti v samem jedru Komna.

Kulinarika Špacapanovih temelji na prvovrstnih kraških surovinah, ki jih v večini pridelajo sami, na domačem vrtu, v domačem vinogradu. Česar ne vzgajajo sami, pa dobavljajo od lokalnih pridelovalcev. Filozofija kuhinje je preprosta – iz najkakovostnejših lokalnih sestavin ustvariti najboljše okuse. Okuse in zgodbe prepletajo in združujejo v harmonijo na čisto vsakem krožniku, ob vsaki jedi, ki jo postrežejo gostom.

Špacapan_kulinarika

V zadnjem času je Špacapanova hiša zelo posodobila ponudbo, saj je v kleti pod gostilno nastala zorilnica za domače salame in pršute, v stari kraški štirni verjetno prva zorilnica sirov s kontrolirano vlago in temperaturo, vinoteka z vsemi najboljšimi slovenskimi in zamejskimi kraškimi vinarji ter nekaj posebneži iz drugih okolišev. Zraven vsega pa še prostor za predelavo žganja, predelavo vina v lesenih sodih in steklenih flaškonih ter zorilnica za kise. Zunaj je urejen zeliščni in letni vrt, kjer, tudi v najbolj žgočem kraškem soncu, ni prevroče. Obhod Špacapanove hiše se zaključi v sobah, kjer si lahko gostje spočijejo v prijetnih vonjavah kraških zelišč ter sivke.

V Špacapanovi kuhinji nastajajo unikatne jedi s podpisom šefa kuhinje Aga Špacapana. Jedi, ki govorijo zgodbo in nas popeljejo na kulinarično popotovanje o kraški deželi, njenih ljudeh ter ljubezni, ki jih povezuje z naravo.

 

Špacapan_Ada

Zgodba je prepričala že mnoge, zgodba o kateri govorijo tako domači kot tudi tuji gostje in novinarji, kulinarični kritik Tomaž Mencinger je v Nedelu Špacapanovim podelil najvišjo oceno petih sončkov "nepozabno doživetje, najboljše v Sloveniji" s pojasnilom "tej kraški ljubezni se je treba prepustiti." Prepustite se ji tudi vi.

Gostinska ponudba: izbrane jedi s Krasa, 4, 6 ali 8-hodni degustacijski menu

Vinska ponudba: vinska karta obsega več kot 70 etiket izbranih kraških in zamejskih vinarjev ter nekaj posebnežev iz drugih vinskih okolišev

 

Urnik:
Petek in sobota: 12.00 – 16.00 in 18.00 – 22.00
Nedelja: 12.00 – 19.00
Ponedeljek – četrtek: samo za zaključene skupine (najmanj 15 oseb oziroma 600€ konzumacije)

POZOR! Urnik julij, avgust in september 2019:
petek, sobota, nedelja: 12:00 - 16:00, 18:00 - 22:00
torek, sreda: 18:00-22:00
ostale dni samo za zaključene skupine (najmanj 15 oseb oziroma 600€ konzumacije)
Letni dopust med 8. in 14. julijem.
Sobe so odprte vse dni v tednu

Kapaciteta sedišč: 60 N, 20 Z

Kapaciteta prenočišč: 5 sob (dve dvoposteljni sobi, ena dvoposteljna soba s francoskim ležiščem ter ena soba z dvema enojnima ležiščema)
Oprema v sobah: unikatno hrastovo pohištvo, masažna kad ali tuš, brisače, naravna sivkina mila, šampon in krema, sušilec las, klimatska naprava, brezplačen Wi-Fi, televizija, minibar

Mirova klet: Mirova klet združuje vinsko klet (stara kraška štirna), sušilnico za suhomesnate izdelke, zorilnico sirov ter prostor za pripravo žganic ter degustacijo.

Špacapan_klet

Dodatna ponudba: degustacija žganic, suhomesnatih izdelkov, sirov ter kisa, prodaja suhomesnatih izdelkov ter vin našega vinskega lista, nočitev z vključenim zajtrkom, spletna prodaja vin in suhomesnatih izdelkov, izposoja motornih koles in skuterjev

Možnost dostopa z avtobusom: da, po izstopu potnikov se avtobus parkira na parkirišče za avtobuse, ki je oddaljeno 300m.

Invalidom prijazno: da

 

Spletna rezervacija: http://www.spacapan.si/rezervacije/

 

Vrnitev na seznam