Dan Fabianijeve čipke v Štanjelu

Praznovanje Fabianijevega rojstnega dne in razstava čipk marljivih klekljaric in klekljarjev iz cele Slovenije s kulturnim programom ter kraško tržnico

datum: 14.04.2017

kategorija: Priporočamo

Dan Fabianijeve čipke v Štanjelu 2017_banner

Vljudno vabljeni, da se nam pridružite v soboto, 22. aprila, s pričetkom ob 10. uri, na grajskem dvorišču v Štanjelu. Letošnjo sezono dogodkov odpiramo s prvo večjo prireditvijo, ki smo jo poimenovali »Dan Fabianijeve čipke«.

Na pobudo znanega arhitekta in urbanista, dr. Maksa Fabianija, katerega 150. letnico rojstva smo obeležili pred dvema letoma, je bila leta 1922 izdelana prav posebna mojstrovina – čipka z motivom krizanteme za takratno italijansko kraljico. 22. aprila bomo praznovali Fabianijev rojstni dan, hkrati pa spoznavali in občudovali dela marljivih klekljaric in klekljarjev iz celotne Slovenije.

Poleg omenjene razstave posameznikov in društev bodo lahko obiskovalci preizkusili svoje spretnosti v kleklanju, obenem pa bodo svoja vrata odprle tudi druge razstave po Štanjelu. Organizirani pa bodo še vodeni ogledi in kraška tržnica.

Organizatorja prireditve sta Kulturno društvo Kalunca in Javni zavod Komenski Kras.

Več informacij najdete na povezavi: Dan Fabianijeve čipke v Štanjelu - Sporočilo za medije.pdf in Dan Fabianijeve čipke v Štanjelu_zloženka.pdf

Prisrčno vabljeni, da nas obiščete!

Vrnitev na seznam