Sklop predavanj Enajsta šola o antiki

Jesenski cikel predavanj ddr. Verene Vidrih Perko z naslovom ENAJSTA ŠOLA O ANTIKI // 2. in 9. november ter 14. december 2017, Kvadratni stolp na Gradu Štanjel

datum: 20.11.2017

kategorija: Priporočamo

Univerza za tretje življenjsko obdobje Kras

v sodelovanju z Javnim zavodom Komenski Kras

vabi na jesenski cikel predavanj ddr. Verene Vidrih Perko

ENAJSTA ŠOLA O ANTIKI.


Šola je namenjena vsem, ki si želite osvežiti znanje in razširiti pogled na kulturo antičnega sveta skozi zgodovino, arheologijo in pripovedovanje zgodb. Predavala bo arheologinja in izjemna poznavalka antike, ddr. Verena Vidrih Perko. Antične teme pa bo zaokrožila pripoved Brede Podbrežnik Vukmir.

Ddr. Verena Vidrih Perko

ddr. Verena Vidrih Perko

Predavanja bodo potekala v Kvadratnem stolpu v Štanjelu.

1. Četrtek, 2. novembra 2017, ob 18. uri: O svetilkah, ko še ni bilo žarnic ter o oljki in olju, s katerima je kraljična Psiho opekla svojega ljubega; mitološka pripoved Eros in Psihe.

2. Četrtek, 9. novembra 2017, ob 18. uri: O vinski trti in vinu, o bogu Dionizu, ki je navdihnil grške dramatike in o slovenskem kurentu, ki je človeštvu omračil um; slovenska pravljica o Kurentu.

3. Četrtek, 14. decembra 2017, ob 18. uri: Kako se je boginja Venera spozabila s trojanskim princem Anhizesom in kako je njun sin Enej ustanovil stari Rim; mitološka pripoved o Remu in Romulu.


Več informacij najdete v priponki: Enajsta šola o antiki.pdf


Kontakt:
Društvo univerza za tretje življenjsko obdobje Kras
Tel.: +386 (0)31 716 210
nadja.mislej-bozic@guest.arnes.si

Vrnitev na seznam