Poletni Štanjel: Mednarodna nočna milonga

Štanjel-Fabianijeva dvorana, 15. avgust 2018

datum: 28.07.2018

kategorija: Priporočamo

POLETNI ŠTANJEL: Mednarodna nočna milonga

 

poletni štanjel večerna milonga-priporočamo

Večerna milonga z Milonguero?SÍ! na festivalu Poletni Štanjel 15. avgusta ob 21. uri

Po večernem koncertu zasedbe Tori Tango, bodo ob 21. uri plesalci plesnega kluba Milonguero?Sí - Argentinski tango v Celju povabili vse prisotne plesalce tanga od blizu in daleč na milongo v Fabianijevo dvorano.
Milonga bo trajala tri ure (od 21:00 do 24:00). Pleše se v zaprtem objemu in v rondi (plesalci plešejo po zunanjem robu plesišča v smeri obratni gibanja urinemu kazalcu). Na plesišče se vabi s cabaseom - plesalca, ki želita plesati, se srečata s pogledom. Ko je očesni stik vzpostavljen, plesalec pokima in s tem povabi; plesalka, ki želi povabilo sprejeti, pokima nazaj. Cabeseo daje plesalcu in plesalki enako veliko besede pri tem, s kom bosta plesala, če namreč z nekom ne želim plesati, ga pač ne pogledam.

Gonilni sili, učitelja in ustanovitelja plesnega kluba sta Alja Ferme in Sašo Živanović.
Alja in Sašo poučujeta argentinski tango v okviru različnih organizacij že vse od leta 2007. Začetek celjske tango skupnost pa seže v leto 2013, ko je plesna šola Milonguero?Sí pričela s prvim tečajem argentinskega tanga v Celju. Po vzponih in padcih ter delnih menjavah zasedb je sedanja tango skupnost v Celju postala skupnost raznolikih ljudi, ki si želijo biti blizu in hkrati oddajati navdušenje in zanos nad tangom v svojo okolico. Poletni pikniki, izleti v vinske kleti, tango vikendi prek meja, tudi do roba Evrope, niso nič nenavadnega, pravzaprav so značilnost skupine, ki še vedno raste in odprtih rok sprejema in vzgaja nove tango zanesenjake.

Informacije v angleščini:
https://www.facebook.com/events/1162178783923334/

Vabljeni!

Kontakt:
Javni zavod Komenski Kras
Štanjel 1a, 6222 Štanjel
T: +386 5 769 00 56,
@: tic.stanjel@stanjel.eu

Vrnitev na seznam